Slepici omyjeme, naporcujeme a vložíme do velkého hrnce. Zeleninu očistíme, přidáme ke slepici, zalijeme 2l studené vody, přidáme koření, osolíme a dáme vařit. Přivedeme k varu, naběračkou sebereme pěnu, zmírníme plamen nebo snížíme teplotu a pomalu uvaříme doměkka. Před dokončením si připravíme strouhání - z jednoho vajíčka, hladké mouky a 1/4 lžičky soli vypracujeme na vále tuhé těsto. Vývar přecedíme, část masa obereme a spolu s nakrájenou zeleninou z polévky vložíme zpět do vývaru. Vrátíme na sporák a zavaříme zavářku - na hrubém struhadle nastrouháme připravené těsto, povaříme asi 3 minuty a můžeme podávat. Na talířích sypeme nasekanou petrželkou.
Tip: Ze zbytku slepičího masa můžeme udělat salát nebo rizoto.
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek